HTML

Leírás

...ahol a magyar borreneszánsz világraszóló borai születnek.

Bejegyzések

Friss topikok

  • tommybravo: Kár, hogy nem a "greatest European wine", mert azt, ugye importálni kell hazánkba. (2017.02.03. 11:21) NEMZETI ÜGY
  • rezedam: Az ikon megvalósult, az ikon életre kelt. Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mivel jönnek elő a kákán is csomót keresők. Persze a rosszindulat valótlanságok állítására is képes... Kiállunk és ... (2016.05.01. 22:48) A MÉRFÖLDKŐ – SZEPSY 100
  • farkas istvan: Nagy mázli ha valaki ebben a kőrben otthonosan mozog, hiszen aki JÓ bort szereti rossz Ember nem lehet.JÓ ha a Magyar bor vissza kapja a megérdemelt elismerést és egyre többen vannak akik ezt komol... (2015.11.03. 11:18) MIT TÖLTÜNK A FURMINTOS POHÁRBA?
  • pcomment: ok (2015.06.28. 06:39) A FIÚ, AKIT SZEPSY ISTVÁNNAK HÍVNAK
  • Bióka: Szeretném ezt a könyvet megvásárolni. Hol lehet? (2014.12.11. 08:38) DŰLŐN INNEN ÉS TÚL

Címkék

1413 (1) 1811 (1) 2008 Szepsy Szent Tamás Furmint (1) 99 pont (1) Alexandre de Lur Saluces (1) Alkonyi László (2) állattenyésztés (1) Alois Kracher (1) Anyukám mondta (1) Árverés (1) árverés (1) Asztalos Zoltán (1) aszú (14) aszú szabályzat (1) AXA Millésimes (1) A bor ura (1) A szeretet mint tőke (2) Balassa István (7) Balla Enikő (1) Barta Károly (1) Betsek (5) Birsalmás (1) Bodnár Sándor (1) bor (1) Borbarát Vendégház (1) botrytis (2) Botrytis Forum (1) Budaházy Pince (1) búr kecske (1) Cs. Kovács Ilolna (1) csalán (1) Decanter (1) Demeter Zoltán (1) Disznókő (1) Dlusztus Imre (1) Dongó Szamorodni (1) dr.Mészáros Gabriella (1) dr. Farkas Géza (1) dr. Mészáros Gabriella (1) Dudás Szabolcs (1) Duna Televízió (1) Egon Müller (1) Egri csillagok (1) Ekler Dezső (1) Első Mádi Borház (2) Erdőbénye (1) Eszencia (3) Feke Pál (1) fine dining (1) Forczek Ákos (3) furmint (19) furmintnap (1) Furmint Február (1) furmint pohár (1) Furmint Ünnep (3) Gárdonyi (1) Gincsai Tamás (2) Gizella Pince (1) Gusteau (2) Gusteau Kulináris Élményműhely (2) gyógyfű (1) gyógynövény (1) gyomirtás (1) Halley üstökös (1) Hangács (1) hárslevelű (1) hatóanyag tartalom (1) Holdvölgy Pincészet (2) Homonna Attila (2) Hornyák László (1) Horváth Gábor (1) Horváth Gábor séf (2) ifj.Szepsy István (3) ifj. Szepsy István (6) ifj Szepsy István (8) integráció (1) Isa Bal (1) Istvan Szepsy junior (1) Jancis Robinson MW (2) Jásdi István (1) Kácsárd (1) kapálás (2) Kató András (1) kecskehús (1) kecskesajt (1) kékfrankos (1) Király (3) Koroknay Dániel Általános Iskola (1) kötött talaj (1) Kővágó (1) Lajosok (1) Lapis (1) Lenkey Géza (3) Leskó István (1) Mád (36) Mádi album (1) Mádi Furmint Ünnep (2) Mádi Kör (7) Mádi Kör Eredetvédelmi Egyesület (1) mádi sajt (1) Mád bor (2) Mád Furmint (2) Mád Furmint 2011 (1) magyar parlagi (1) Mészáros László (1) Michael Brodabent (1) Moric Weingut (1) Nagy Tokaji Borárverés (2) Napudvar (1) nemes penész (1) nemzeti ügy (1) Nicolas Godebsky (2) Novák Lajos (1) Nyírjes (1) Nyúlászó (3) Nyúlászó 58 (1) oktatás (1) Ők 23-an Az Év Bortermelői Magyarországon (1) Paloznak (1) Pannon Bormíves Céh (1) Pannon Bormustra (1) Percze (2) Piskolti Berndett (1) portréfilm (1) Prestige Award (1) Rohály Gábor (1) Roland Velich (1) Sárga Borház Étterem (1) Stephen Brook (1) szamorodni (2) száraz (1) Szarka Dénes (4) Szarka Pince (1) Szent Benedek Pincészet (1) Szent Orbán (2) Szent Tamás (13) Szent Tamás 2008 (1) Szent Tamás Pincészet (11) Szent Tamás Szőlőbirtok (2) Szent Tamás Winery (1) Szepsy (15) Szepsy 100 (1) Szepsy 100 Úrágya 2015 (1) Szepsy aszú (1) Szepsy film (1) Szepsy István (28) Szepsy István portréja (1) Szepsy Pince (1) Szepsy Szamorodni (1) Szilágyi László (2) szintű (1) Szokolai Ákos (1) szüret (1) Tallián Hedvig (24) Tállya (1) Tar László (1) Tatárka József (3) település (1) Tim Atkin MW (1) Tokaj (15) Tokaj-Hegyalja (2) Tokaj-hegyalja (15) Tokaji Aszú (4) Tokaji aszú (2) tokaji száraz boros üveg (1) top ötven (1) Tóth Gábor (1) Úrágya (9) Úrágya 2000 (1) Urbán (2) Urbán 2011 (1) üstökös aszú (1) Villa dEste Wine Symposium (1) Vincze Zsolt (1) Vióka (1) Wine and Spirit Magazine (1) Címkefelhő

GARANCIA JANUÁRBAN IS

2014.01.21. 11:28 oddbinsa

Mikor megyünk Mádra? Szervezd már meg! Tudod csak úgy esetleg, ha lehet! De, tényleg! Mikor megyünk már Mádra? Nem keveset nyaggatnak a barátok, ismerősök ezzel a legalább kétszázharminc kilométeres kéréssel. Meg egyeztessem kinek mikor jó, főleg István bátyánknak.

Tehát a: Mikor megyünk Mádra kérdés a kétszázadik baráttól, azért nem az egyszerűen megválaszolhatóak közé tartozik, pláne nem egyszerűen kivitelezhető. Tekintettel a jelentkezők egyre népesedő táborára. Bár! Kivéve a szeptember eleji Furmint Ünnepet, amikor szállás már nincs - mert az ideire, igen a 2014-esre már most elfogyóban a mádi szabad ágyak -, de azért így január-február idején szállás is akad bőven. Nem csak két főre, mondjuk szerelmes pároknak, de borturista kan bulikra, céges összetartásra vagy spirituális feltöltődőknek akár huszon-harminc főre is.

Ráadásul a borászt sem hajtja a szőlő látástól-vakulásig, nem mintha ilyenkor nem lenne mit csinálni, hisz a januári metszések már megindultak. Minapi ottlétemkor hallottam is hírét, milyen kőkemény a dermedt növényt nyesni a metszőollóval. És nem csak egy egyszer. Sokszor! Igazi kézgyötrő meló. És ez csak a szőlőmunka nulladik művelete.

Januárban a munka sűrűje még messze van. A borász akár még „nyaralni” is elmehet, vagy törődhet a családjával. Az évszak ideális a borturista vendég fogadásához is. És bár a táj kissé szürkésbarna, de a dombok lágy hajlatai, finom hullámai épp olyanok, mint amikor minden virágzik és zölden virít. Ilyenkor csendben suttogja el a vidék, hogy mi fontos. Nyáron meg harsogón. Aki a fontosat keresi, annak a januári Mád is Mád lesz a javából, a furmint pedig épp olyan jó, mint szeptemberben az ünnepen, csak csendesen. Sőt, az újbort már meg is lehet kóstolni és saccolni a potenciált, nem mintha nem tudnánk előre, mit ad a Szent Tamás, az Úrágya, az Urbán, a Betsek és a többiek. Csak jó játszani és érezni, hogy még mindig van feljebb. Amolyan szepsysen. Minden tekintetben. Borban, lélekben és megtapasztalásban.

Mert Mádot és a furmintot is meg kell tapasztalni. Léleknek, testnek. Léteznek szent tájak. Cseppet sem túlzok, ha kijelentem Hegyalja és benne Mád az. A dűlőnevek sem titkolják.

Nem állítom, hogy Mádon rögvest meg lehet világosodni, de hogy rá lehet lépni a megvilágosodás felé vezető útra - kinek-kinek a maga módján - furminttal vagy egyszerűen a tájat csodálva, vérmérséklet kérdése.

Jóóó! Tudom! Szervezzek már legyek szíves, egy túrát Mádra! Tudom adósa vagyok néhányaknak, akik rajta vannak a megvilágosodás felé vezető rögös úton és már csak Mád hiányzik a beteljesüléshez.

Oké! Szóljatok és mondom a szállásokhoz és a pincékhez a telefonszámokat. Garanciát vállalok!

Tallián Hedvig

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: Szent Tamás Urbán Mád Tokaj-hegyalja Úrágya Szepsy Betsek

A bejegyzés trackback címe:

https://imad.blog.hu/api/trackback/id/tr15773280

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Bor blogajánló 2014.01.21. 19:00:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Bor blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.