HTML

Leírás

...ahol a magyar borreneszánsz világraszóló borai születnek.

Bejegyzések

Friss topikok

  • tommybravo: Kár, hogy nem a "greatest European wine", mert azt, ugye importálni kell hazánkba. (2017.02.03. 11:21) NEMZETI ÜGY
  • rezedam: Az ikon megvalósult, az ikon életre kelt. Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mivel jönnek elő a kákán is csomót keresők. Persze a rosszindulat valótlanságok állítására is képes... Kiállunk és ... (2016.05.01. 22:48) A MÉRFÖLDKŐ – SZEPSY 100
  • farkas istvan: Nagy mázli ha valaki ebben a kőrben otthonosan mozog, hiszen aki JÓ bort szereti rossz Ember nem lehet.JÓ ha a Magyar bor vissza kapja a megérdemelt elismerést és egyre többen vannak akik ezt komol... (2015.11.03. 11:18) MIT TÖLTÜNK A FURMINTOS POHÁRBA?
  • pcomment: ok (2015.06.28. 06:39) A FIÚ, AKIT SZEPSY ISTVÁNNAK HÍVNAK
  • Bióka: Szeretném ezt a könyvet megvásárolni. Hol lehet? (2014.12.11. 08:38) DŰLŐN INNEN ÉS TÚL

Címkék

1413 (1) 1811 (1) 2008 Szepsy Szent Tamás Furmint (1) 99 pont (1) Alexandre de Lur Saluces (1) Alkonyi László (2) állattenyésztés (1) Alois Kracher (1) Anyukám mondta (1) Árverés (1) árverés (1) Asztalos Zoltán (1) aszú (14) aszú szabályzat (1) AXA Millésimes (1) A bor ura (1) A szeretet mint tőke (2) Balassa István (7) Balla Enikő (1) Barta Károly (1) Betsek (5) Birsalmás (1) Bodnár Sándor (1) bor (1) Borbarát Vendégház (1) botrytis (2) Botrytis Forum (1) Budaházy Pince (1) búr kecske (1) Cs. Kovács Ilolna (1) csalán (1) Decanter (1) Demeter Zoltán (1) Disznókő (1) Dlusztus Imre (1) Dongó Szamorodni (1) dr.Mészáros Gabriella (1) dr. Farkas Géza (1) dr. Mészáros Gabriella (1) Dudás Szabolcs (1) Duna Televízió (1) Egon Müller (1) Egri csillagok (1) Ekler Dezső (1) Első Mádi Borház (2) Erdőbénye (1) Eszencia (3) Feke Pál (1) fine dining (1) Forczek Ákos (3) furmint (19) furmintnap (1) Furmint Február (1) furmint pohár (1) Furmint Ünnep (3) Gárdonyi (1) Gincsai Tamás (2) Gizella Pince (1) Gusteau (2) Gusteau Kulináris Élményműhely (2) gyógyfű (1) gyógynövény (1) gyomirtás (1) Halley üstökös (1) Hangács (1) hárslevelű (1) hatóanyag tartalom (1) Holdvölgy Pincészet (2) Homonna Attila (2) Hornyák László (1) Horváth Gábor (1) Horváth Gábor séf (2) ifj.Szepsy István (3) ifj. Szepsy István (6) ifj Szepsy István (8) integráció (1) Isa Bal (1) Istvan Szepsy junior (1) Jancis Robinson MW (2) Jásdi István (1) Kácsárd (1) kapálás (2) Kató András (1) kecskehús (1) kecskesajt (1) kékfrankos (1) Király (3) Koroknay Dániel Általános Iskola (1) kötött talaj (1) Kővágó (1) Lajosok (1) Lapis (1) Lenkey Géza (3) Leskó István (1) Mád (36) Mádi album (1) Mádi Furmint Ünnep (2) Mádi Kör (7) Mádi Kör Eredetvédelmi Egyesület (1) mádi sajt (1) Mád bor (2) Mád Furmint (2) Mád Furmint 2011 (1) magyar parlagi (1) Mészáros László (1) Michael Brodabent (1) Moric Weingut (1) Nagy Tokaji Borárverés (2) Napudvar (1) nemes penész (1) nemzeti ügy (1) Nicolas Godebsky (2) Novák Lajos (1) Nyírjes (1) Nyúlászó (3) Nyúlászó 58 (1) oktatás (1) Ők 23-an Az Év Bortermelői Magyarországon (1) Paloznak (1) Pannon Bormíves Céh (1) Pannon Bormustra (1) Percze (2) Piskolti Berndett (1) portréfilm (1) Prestige Award (1) Rohály Gábor (1) Roland Velich (1) Sárga Borház Étterem (1) Stephen Brook (1) szamorodni (2) száraz (1) Szarka Dénes (4) Szarka Pince (1) Szent Benedek Pincészet (1) Szent Orbán (2) Szent Tamás (13) Szent Tamás 2008 (1) Szent Tamás Pincészet (11) Szent Tamás Szőlőbirtok (2) Szent Tamás Winery (1) Szepsy (15) Szepsy 100 (1) Szepsy 100 Úrágya 2015 (1) Szepsy aszú (1) Szepsy film (1) Szepsy István (28) Szepsy István portréja (1) Szepsy Pince (1) Szepsy Szamorodni (1) Szilágyi László (2) szintű (1) Szokolai Ákos (1) szüret (1) Tallián Hedvig (24) Tállya (1) Tar László (1) Tatárka József (3) település (1) Tim Atkin MW (1) Tokaj (15) Tokaj-Hegyalja (2) Tokaj-hegyalja (15) Tokaji Aszú (4) Tokaji aszú (2) tokaji száraz boros üveg (1) top ötven (1) Tóth Gábor (1) Úrágya (9) Úrágya 2000 (1) Urbán (2) Urbán 2011 (1) üstökös aszú (1) Villa dEste Wine Symposium (1) Vincze Zsolt (1) Vióka (1) Wine and Spirit Magazine (1) Címkefelhő

MÁDI IDILL

2013.04.21. 21:40 oddbinsa

PROGRAMAJÁNLÓ

Egy ízekben, színekben, fényben és mámorban gazdag kaland vár május beköszöntével azokra, akik el szeretnének indulni a kifinomultság útján, de még nem merték megtenni az első határozott lépést. Hazánk legnagyobb presztízsű borvidéke Tokaj-Hegyalja és vezető községe Mád, királyi dűlőivel, ideális terep borszerelembe esni és az emelkedett mámorból soha ki nem gyógyulni. 

Aki még vár valakire, aki megfogja a kezét és vezeti ezen a különleges úton, annak tökéletes lehetőség az Első Mádi Borház szervezésében rálépni a borszerelem útjára április 30-án és május 1-én. 

Május határtalan szépsége mellé az íz élményt történelmi borvidékünk prémiumborokat készítő pincészete a Szent Tamás Pincészet borai adják több dimenzióban. 

Április 30-án este Balassa István borász gondos kalauzolásával lehet rálépni a kifinomultsághoz vezető útra. Másnap, május beköszöntével pedig az Első Mádi Borház bőséges reggelijét követően biciklivel karikázhatják körbe a történelmi táj egy szegletét a részvevők, hogy megérkezve a Nyúlászó szőlőskert cuki házikójához, megpihenjenek és a szabadban bográcsossal lakjanak jól, ezzel előkészítve a délutáni dűlőtúrát, már ami a bendőt illeti. A délután során a Szent Tamás Pincészet dűlőit nem csupán körbejárják e kifinomult kaland résztvevői, de valamennyi dűlőben azt a bort emeli ki a túravezető a piknikkosárból és tölti poharakba, amelyik dűlőbe épp megérkeztek. A Nyúlászó dűlőben a Nyúlászó dűlő, a Percze dűlőben a Percze dűlő, a Szent Tamás dűlőben pedig a Szent Tamás dűlő borát önti a borász szép üveg poharakba. A természet lágy ölén a bor megértése és érzékelése nem csupán szemen, orron és szájon át történik, de a varázslatos dűlők levegőjével és rezgésével egészen a szívig hatol a Mád érzés. Aki pedig ragaszkodik a 3D-s ismeretekhez, annak a borász segít megérteni a bor mélységeit különleges fogalmakkal - talajadottság, kitettség, hozamkorlátozás - gazdagított mondatokkal. Aki ezen élményláncolat után még bírja energiával, az este zenés táncos mulatságban ünnepelheti tovább a természet és Mád varázslatos májusi feltámadását az Első Mádi Borház teraszán. Ideális alkalom végre megtudni, hogy milyen is a valódi tokaji bor, Mád módra májusban.

A programra jelentkezni előzetes regisztrációval lehetséges:

E-mail: elso.madi.borhaz@gusteaumuhely.com 

telefon: 06 47 348 007 , 06 30 849 8775

Szólj hozzá!

Címkék: Szent Tamás Mád Szepsy Nyúlászó Balassa István Szent Tamás Pincészet Első Mádi Borház Percze

A bejegyzés trackback címe:

https://imad.blog.hu/api/trackback/id/tr315238225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.