HTML

Leírás

...ahol a magyar borreneszánsz világraszóló borai születnek.

Bejegyzések

Friss topikok

  • tommybravo: Kár, hogy nem a "greatest European wine", mert azt, ugye importálni kell hazánkba. (2017.02.03. 11:21) NEMZETI ÜGY
  • rezedam: Az ikon megvalósult, az ikon életre kelt. Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mivel jönnek elő a kákán is csomót keresők. Persze a rosszindulat valótlanságok állítására is képes... Kiállunk és ... (2016.05.01. 22:48) A MÉRFÖLDKŐ – SZEPSY 100
  • farkas istvan: Nagy mázli ha valaki ebben a kőrben otthonosan mozog, hiszen aki JÓ bort szereti rossz Ember nem lehet.JÓ ha a Magyar bor vissza kapja a megérdemelt elismerést és egyre többen vannak akik ezt komol... (2015.11.03. 11:18) MIT TÖLTÜNK A FURMINTOS POHÁRBA?
  • pcomment: ok (2015.06.28. 06:39) A FIÚ, AKIT SZEPSY ISTVÁNNAK HÍVNAK
  • Bióka: Szeretném ezt a könyvet megvásárolni. Hol lehet? (2014.12.11. 08:38) DŰLŐN INNEN ÉS TÚL

Címkék

1413 (1) 1811 (1) 2008 Szepsy Szent Tamás Furmint (1) 99 pont (1) Alexandre de Lur Saluces (1) Alkonyi László (2) állattenyésztés (1) Alois Kracher (1) Anyukám mondta (1) árverés (1) Árverés (1) Asztalos Zoltán (1) aszú (16) aszú szabályzat (1) AXA Millésimes (1) A bor ura (1) A szeretet mint tőke (2) Balassa István (7) Balla Enikő (1) Barta Károly (1) Betsek (7) Birsalmás (1) Bodnár Sándor (1) bor (1) Borbarát Vendégház (1) botrytis (2) Botrytis Forum (1) Budaházy Pince (1) búr kecske (1) Cs. Kovács Ilolna (1) csalán (1) Decanter (1) Demeter Zoltán (1) Disznókő (1) Dlusztus Imre (1) Dongó Szamorodni (1) dr.Mészáros Gabriella (1) dr. Farkas Géza (1) dr. Mészáros Gabriella (1) Dudás Szabolcs (1) Duna Televízió (1) Egon Müller (1) Egri csillagok (1) Ekler Dezső (1) Első Mádi Borház (2) Erdőbénye (1) Eszencia (4) Feke Pál (1) fine dining (1) Forczek Ákos (3) furmint (21) furmintnap (1) Furmint Február (1) furmint pohár (1) Furmint Ünnep (3) Gárdonyi (1) Gincsai Tamás (2) Gizella Pince (1) Gusteau (2) Gusteau Kulináris Élményműhely (2) gyógyfű (1) gyógynövény (1) gyomirtás (1) Halley üstökös (1) Hangács (1) hárslevelű (1) hatóanyag tartalom (1) Holdvölgy Pincészet (2) Homonna Attila (2) Hornyák László (1) Horváth Gábor (1) Horváth Gábor séf (2) ifj.Szepsy István (3) ifj. Szepsy István (6) ifj Szepsy István (9) integráció (1) Isa Bal (1) Istvan Szepsy junior (1) Jancis Robinson MW (2) Jásdi István (1) Kácsárd (1) kapálás (2) Kató András (1) kecskehús (1) kecskesajt (1) kékfrankos (1) Király (3) Koroknay Dániel Általános Iskola (1) kötött talaj (1) Kővágó (1) Lajosok (1) Lapis (1) Lenkey Géza (3) Leskó István (1) Mád (36) Mádi album (1) Mádi Furmint Ünnep (2) Mádi Kör (7) Mádi Kör Eredetvédelmi Egyesület (1) mádi sajt (1) Mád bor (2) Mád Furmint (2) Mád Furmint 2011 (1) magyar parlagi (1) Mészáros László (1) Michael Brodabent (1) Minden egy (1) Moric Weingut (1) Nagy Tokaji Borárverés (2) Napudvar (1) nemes penész (1) nemzeti ügy (1) Nicolas Godebsky (2) Novák Lajos (1) Nyírjes (1) Nyúlászó (3) Nyúlászó 58 (1) oktatás (1) Ők 23-an Az Év Bortermelői Magyarországon (1) Paloznak (1) Pannon Bormíves Céh (1) Pannon Bormustra (1) Percze (2) Piskolti Berndett (1) portréfilm (1) Prestige Award (1) Rohály Gábor (1) Roland Velich (1) Sárga Borház Étterem (1) Stephen Brook (1) szamorodni (2) száraz (1) Szarka Dénes (4) Szarka Pince (1) Szent Benedek Pincészet (1) Szent Orbán (2) Szent Tamás (14) Szent Tamás 2008 (1) Szent Tamás Pincészet (11) Szent Tamás Szőlőbirtok (2) Szent Tamás Winery (1) Szepsy (16) Szepsy 100 (1) Szepsy 100 Úrágya 2015 (1) Szepsy aszú (1) Szepsy film (1) Szepsy Gabriella (1) Szepsy István (30) Szepsy István portréja (1) Szepsy Kinga (1) Szepsy Pince (1) Szepsy Szamorodni (1) Szilágyi László (2) szintű (1) Szokolai Ákos (1) szüret (1) Tallián Hedvig (26) Tállya (1) Tar László (1) Tatárka József (3) település (1) Tim Atkin MW (1) Tokaj (17) Tokaj-hegyalja (15) Tokaj-Hegyalja (2) Tokaji aszú (2) Tokaji Aszú (5) tokaji száraz boros üveg (1) top ötven (1) Tóth Gábor (1) Úrágya (9) Úrágya 2000 (1) Urbán (2) Urbán 2011 (1) üstökös aszú (1) Villa dEste Wine Symposium (1) Vincze Zsolt (2) Vióka (1) Wine and Spirit Magazine (1) Címkefelhő

EGYENESEN A SZÍVBE

2015.07.09. 14:11 oddbinsa

Tél volt, derékig érő hó. Kinn toporogtam a kis házikó kerítése előtt. Aztán amikor bejutottam rám csodálkoztak. Hogy én vagyok-e én? Én? Én. Valaki csak vagyok. Aztán életem legmisztikusabb élményét éltem át annak a cserépkályhának a tövében a földön, egy párnán ülve. Csukva kellett tartanom a szemem. Aztán a pillanat tört része alatt hirtelen vad energiagyűrű vett körbe. Egyenesen a szívem közepébe sűrűsödött és felrobbant. Felzokogtam. Aki e sokkot előidézte, el is kapott ölelőn, abban a pillanatban ahogy sírva fakadtam. Nem tudom mi történt. Olyan mintha szíven szúrt volna, de fordítva. Mintha kirántotta volna a fullánkot, amit jó sokan egész kicsi koromtól fogva mindig megforgattak, és jó mélyre nyomkodtak a szívemben. Ő meg kirántotta a fullánkköteget. A pillanat tört része alatt. Kész voltam az élménytől.  Azóta az én és a vagyok a helyére került.

Hogy ez akkor megtörténhetett, ahhoz István bátyánknak is köze van. Ő vezetett el. A szívbe. A szívhez. Neki köszönhetem. Neki is. István bátyánk akkor már benne volt nyakig. A szív tudatosságában.

Most nyár van, és már több mint egy éve megígértem egy csapat lázadónak, hogy megszervezem Mádra a Szepsy túrát István bátyánkhoz. A lázadók addig nyaggattak István bátyánk néhány borát és gondolatait kóstolgatva, hogy a minap végül kikötöttünk Mádon. Abban a pillanatban, hogy megérkeztünk, elindult az emelkedés. Gyógyfüves Leskóék konyhájába belépve fülig szaladtak a szájak a gyógyfű kipárolgástól. A Sárga Borházban pedig már nem volt messze a társaság attól, hogy még ugyan színjózanul, de belesikítsa a gesztenyefák lombjaiba és a napfénybe az örömöt. A szabadság örömét, a Budapestről kiszabadultak szabadságának örömét. Bele, abba a tájba, amelyik a szabadság borát adja a világnak. Az érzést, hogy lehet teljesen másképp is Élni.

Aztán a tokaji levegőtől megittasodva bezuhantunk István bátyánk udvarára a kövei közé. Ahogy körbeálltuk a tornácon a köves asztalt a megilletődött társaság szinte levegőt sem mert venni. Bár egyből diszkrét jelét mutatták, hogy ha lehetne, akkor beállnának itt dobozhurcolónak is egy életre, csak azt ne kelljen má’ csinálni, ami a hátuk mögött maradt a bűnös városban.

A kőzettani gyorstalpaló és spirituális ajtónyitás után betömtük magunkat a munkás Volkswagenbe és irány az Úrágya. A nagy dűlő kőrakásának tetején a kimondatlan kérdések már tolongtak a lázadók fejében, a válaszok pedig ömlöttek Istvánból. Nem tudom és valószínűleg a jelen lévők sem tudják már a válaszokat felidézni. Csak az „ott” és „úgy” levés igazsága maradt meg. A Szent Tamás tetőre átérve pedig már egyetlen erőtérben voltunk valamennyien.  A Lét Élmény csiklandozta az auránkat. Az „Úr Istent!” és a „sóhajtozást” pedig a fejeken háromszor körbeszaladó mosoly láncolta össze.

Ebben a hangulatban ereszkedtünk le a Szepsy pincébe. Az alsó lépcsők és az első hordók adtak támasztékot a fénytől megittasodott kompániának. A hűvös, fehér pince falára pedig beosont mellénk a délutáni nap. István pedig a tőle ismert nagyvonalúsággal öntötte a szabadság földjének termését a poharakba és közben egyre csak válaszolt a legbenső lelki életét firtató faggatózásokra is. Most sem, és egyre inkább nem a megformált szavak és mondatok voltak a fontosak, hanem ahogy ez megfoghatatlanul megnyilvánul és egyenesen a szívbe érkezik. Hogy ott felrobbanjon. És felrobbant. A nyílt színen sírták el magukat szépen sorban és egymás előtt a felnőtt férfiak. Meg a nők. Én egy Nyúlászóval teli hordó előtt lekucorodva hagytam hadd ömöljön a könnyem. Aztán a sírás nevetésbe váltott és így hullámzott ez rajtunk percekig. Persze mert beittunk, mondhatja az olvasó. Be bizony! Olyan információtól részegültünk, amit Szepsy István nem csak folyékony állapotban tud eljuttatni a világba. Nem mi voltunk az elsők, akikkel ez megesett.

S hogy merem én mások érzéseit kiteregetni? Úgy, hogy ezek az energiahullámok mindig itt vannak velünk. De egyre többször kellene már valaki, aki hirtelen kirántja a fullánkot a szívből, hogy végre, megszűnjön a szív tele és fel merjünk feküdni a hullámokra, mert el kell kezdeni merni: ÉREZNI.

Tallián Hedvig

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: Tokaj Szent Tamás Mád Úrágya Tallián Hedvig Szepsy

A bejegyzés trackback címe:

https://imad.blog.hu/api/trackback/id/tr507612888

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tallián Hedvig: Egyenesen a szívbe 2015.07.09. 14:39:01

Aztán a sírás nevetésbe váltott és így hullámzott ez rajtunk percekig. Persze mert beittunk, mondhatja az olvasó. Be bizony!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása