HTML

Leírás

...ahol a magyar borreneszánsz világraszóló borai születnek.

Bejegyzések

Friss topikok

  • tommybravo: Kár, hogy nem a "greatest European wine", mert azt, ugye importálni kell hazánkba. (2017.02.03. 11:21) NEMZETI ÜGY
  • rezedam: Az ikon megvalósult, az ikon életre kelt. Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mivel jönnek elő a kákán is csomót keresők. Persze a rosszindulat valótlanságok állítására is képes... Kiállunk és ... (2016.05.01. 22:48) A MÉRFÖLDKŐ – SZEPSY 100
  • farkas istvan: Nagy mázli ha valaki ebben a kőrben otthonosan mozog, hiszen aki JÓ bort szereti rossz Ember nem lehet.JÓ ha a Magyar bor vissza kapja a megérdemelt elismerést és egyre többen vannak akik ezt komol... (2015.11.03. 11:18) MIT TÖLTÜNK A FURMINTOS POHÁRBA?
  • pcomment: ok (2015.06.28. 06:39) A FIÚ, AKIT SZEPSY ISTVÁNNAK HÍVNAK
  • Bióka: Szeretném ezt a könyvet megvásárolni. Hol lehet? (2014.12.11. 08:38) DŰLŐN INNEN ÉS TÚL

Címkék

1413 (1) 1811 (1) 2008 Szepsy Szent Tamás Furmint (1) 99 pont (1) Alexandre de Lur Saluces (1) Alkonyi László (2) állattenyésztés (1) Alois Kracher (1) Anyukám mondta (1) Árverés (1) árverés (1) Asztalos Zoltán (1) aszú (16) aszú szabályzat (1) AXA Millésimes (1) A bor ura (1) A szeretet mint tőke (2) Balassa István (7) Balla Enikő (1) Barta Károly (1) Betsek (7) Birsalmás (1) Bodnár Sándor (1) bor (1) Borbarát Vendégház (1) botrytis (2) Botrytis Forum (1) Budaházy Pince (1) búr kecske (1) Cs. Kovács Ilolna (1) csalán (1) Decanter (1) Demeter Zoltán (1) Disznókő (1) Dlusztus Imre (1) Dongó Szamorodni (1) dr.Mészáros Gabriella (1) dr. Farkas Géza (1) dr. Mészáros Gabriella (1) Dudás Szabolcs (1) Duna Televízió (1) Egon Müller (1) Egri csillagok (1) Ekler Dezső (1) Első Mádi Borház (2) Erdőbénye (1) Eszencia (4) Feke Pál (1) fine dining (1) Forczek Ákos (3) furmint (21) furmintnap (1) Furmint Február (1) furmint pohár (1) Furmint Ünnep (3) Gárdonyi (1) Gincsai Tamás (2) Gizella Pince (1) Gusteau (2) Gusteau Kulináris Élményműhely (2) gyógyfű (1) gyógynövény (1) gyomirtás (1) Halley üstökös (1) Hangács (1) hárslevelű (1) hatóanyag tartalom (1) Holdvölgy Pincészet (2) Homonna Attila (2) Hornyák László (1) Horváth Gábor (1) Horváth Gábor séf (2) ifj.Szepsy István (3) ifj. Szepsy István (6) ifj Szepsy István (9) integráció (1) Isa Bal (1) Istvan Szepsy junior (1) Jancis Robinson MW (2) Jásdi István (1) Kácsárd (1) kapálás (2) Kató András (1) kecskehús (1) kecskesajt (1) kékfrankos (1) Király (3) Koroknay Dániel Általános Iskola (1) kötött talaj (1) Kővágó (1) Lajosok (1) Lapis (1) Lenkey Géza (3) Leskó István (1) Mád (36) Mádi album (1) Mádi Furmint Ünnep (2) Mádi Kör (7) Mádi Kör Eredetvédelmi Egyesület (1) mádi sajt (1) Mád bor (2) Mád Furmint (2) Mád Furmint 2011 (1) magyar parlagi (1) Mészáros László (1) Michael Brodabent (1) Minden egy (1) Moric Weingut (1) Nagy Tokaji Borárverés (2) Napudvar (1) nemes penész (1) nemzeti ügy (1) Nicolas Godebsky (2) Novák Lajos (1) Nyírjes (1) Nyúlászó (3) Nyúlászó 58 (1) oktatás (1) Ők 23-an Az Év Bortermelői Magyarországon (1) Paloznak (1) Pannon Bormíves Céh (1) Pannon Bormustra (1) Percze (2) Piskolti Berndett (1) portréfilm (1) Prestige Award (1) Rohály Gábor (1) Roland Velich (1) Sárga Borház Étterem (1) Stephen Brook (1) szamorodni (2) száraz (1) Szarka Dénes (4) Szarka Pince (1) Szent Benedek Pincészet (1) Szent Orbán (2) Szent Tamás (14) Szent Tamás 2008 (1) Szent Tamás Pincészet (11) Szent Tamás Szőlőbirtok (2) Szent Tamás Winery (1) Szepsy (16) Szepsy 100 (1) Szepsy 100 Úrágya 2015 (1) Szepsy aszú (1) Szepsy film (1) Szepsy Gabriella (1) Szepsy István (30) Szepsy István portréja (1) Szepsy Kinga (1) Szepsy Pince (1) Szepsy Szamorodni (1) Szilágyi László (2) szintű (1) Szokolai Ákos (1) szüret (1) Tallián Hedvig (26) Tállya (1) Tar László (1) Tatárka József (3) település (1) Tim Atkin MW (1) Tokaj (17) Tokaj-Hegyalja (2) Tokaj-hegyalja (15) Tokaji Aszú (5) Tokaji aszú (2) tokaji száraz boros üveg (1) top ötven (1) Tóth Gábor (1) Úrágya (9) Úrágya 2000 (1) Urbán (2) Urbán 2011 (1) üstökös aszú (1) Villa dEste Wine Symposium (1) Vincze Zsolt (2) Vióka (1) Wine and Spirit Magazine (1) Címkefelhő

URBÁN LEGENDA

2013.11.22. 18:22 oddbinsa

Melyik blogomon írjam ezt meg? Miközben mádi és furmintos, aközben minden más is egyszerre. Mire ezen írás végére jutok, kiderül számomra is, hogy melyik felületen jelenik meg, az olvasó meg ezt a vívódást már múlt időben értelmezheti, hisz látja hová kattintott. Furcsa felütés. Nem épp lineáris. Azért toporgok itt egy helyben, mert a napokban Szepsy mester Bor urai díja kapcsán több blogger, engem is kitüntetett egy címmel, "a mester legnagyobb rajongója". Büszkén vállalom, de csak osztva, mert hárman biztos vagyunk, így két férfival osztozom ezen a Szepsyista b-középen.

Tehát azért toporgok, hogy ezek után írhatok-e elfogulatlanság nélkül Szepsy borról. Úgy döntöttem, vállalom és írhatok.

Lényegre! Újra beszélgetős napot tartottunk Istvánnal a minap Mádon. Lesz majd ennek megnézhető és meghallgatható változata is, aki addig azonban, nem bírja ki, az görgessen lejjebb és olvassa el, egy pohár Szepsy társaságában a Minden Egy című beszélgetést.

Tehát, beszélgettünk és persze kóstoltunk lenn a Szepsy pince lépcsősorának tövében állva. Hatan. Kóstoltunk hordóból 2013-asakat, és nyílt néhány abszolútum, például az út mentén reflektorként világító 2000-es Úrágya, a túléredett alapanyagból készült örök emlékezetű mérföldkővé átlényegült első száraz.

Nyílt a burgundi verő 2008-as Szent Tamás. Itt nincsenek szavak csak áhítat és csend.

Csak szólok, hogy kóstolásunk sorrendjét írás közben felcseréltem. Miközben írom e sorokat, fogom föl, hogy miket ittunk ... Atyaég! … meg, hogy késleltessem a végkifejletet.

Majd különös vízióm támadt, a következő bor ízének hatására. Ittam és abban a pillanatban láttam is, ahogy kilépett a gránittömbből irdatlan erővel leroppantva magáról minden fölösleget, Michelangelo sem faraghatta volna tökéletesebbre ezt a férfiistent formázó hatalmas gránitszobrot, és a bor, amelyik a furmint nagyságának évtizedekre emléket állít ebben e formában agyamban nem más, mint a Szepsy Urbán 2011.

Hogy lesz a furmint ízéből gránitszobor? A valóság nem az, aminek látszik, pláne nem lineáris. 

Tallián Hedvig

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: Szepsy István Urbán 2011 Szent Tamás 2008 Úrágya 2000

A bejegyzés trackback címe:

https://imad.blog.hu/api/trackback/id/tr645649651

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Urbán legenda 2013.11.22. 18:52:01

A bor, amelyik a furmint nagyságának évtizedekre emléket állít ebben a formában, agyamban nem más, mint a Szepsy Urbán 2011.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása